Studenții clujeni protestează la București

Educaţie Eveniment

Protestul studenților față de noua Lege a Educației a început la ora 14.00, la București. Pe lângă cei 34 de studenți clujeni, la manifestație participă reprezentanți din Galați, Timișoara, București, Iași, Petroșani și Baia Mare.

,,Noi avem autorizație de la Primărie pentru o perioadă nedeterminată. Vom rămâne în fața ministerului până când vom primi un răspuns de la domnul ministru.”, ne-a declarat Nicoleta Straton, Președintele OSUBB.

Pe parcursul protestelor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)  împreună cu organizațiile din București vor asigura cazarea studenților din provincie. Pentru a demonstra că intențiile lor sunt serioase, “protestatarii sunt hotărâți să petrecă o noapte sub cerul liber”, a mai precizat Nicoleta Straton. Aceștia speră ca în urma acestor manifestații stradale cererile să le fie soluționate.

Aproximativ 200 de studenți clujeni au protestat și vineri, 3 martie, timp de două ore în fața Casei de Cultură a Studenților. O parte dintre aceștia se află astăzi la manifestațiile din București.

În cazul în care răspunsul nu este unul pozitiv, studenții vor continua protestele până când Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu va ține cont de voința acestora.

Nemulțumirile studenților sunt neacordarea taberelor studențești, bursele prea mici, dar și lipsa reprezentativităţii de 25% în comisia de alegere a rectorului.

____________

Amalia Pleșanu, Adelina Răducan

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts