Studenții își apără drepturile

Educaţie UBB Radio

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) a decis demararea unor ample acțiuni de protest, începând de luni. Studenţii vor cere demisia ministrului Petru-Daniel Funeriu.

Protestul vine ca urmare a refuzului ministrului Petru Funeriu de a semna protocolul în care erau stipulate revendicările reprezentanților studenților cu privire la tabere, burse, credite pentru studenți, precum și modalitățile de colaborare și comunicare cu federațiile studențești. UNSR va picheta timp de o săptămână în fața Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, între orele 13-14.

De la ultima întâlnire oficială a conducerii UNSR cu ministrul Funeriu din 6 martie nu au fost respectate promisiunile reprezentanților MECTS, pe baza cărora federația a suspendat protestele din luna martie. Uniunea Națională a Studenților din România acuză conducerea MECTS de lipsă de comunicare față de liderii studenților, precum și desconsiderarea propunerilor de amendamente aduse de federațiile studențești cu privire la proiectul Legii Educației Naționale.

Președintele UNSR Ion Poenaru explică: “Nu mai avem încredere în acest minister a cărui conducere a adoptat binecunoscuta tactică de a face promisiuni și demagogie politică. Studenții, viitorul acestei țări, merită în primul rând respect și susținere din partea MECTS, pe ei nu-i interesează culisele unei politici murdare. Ministrul Funeriu a dovedit încă o dată că minciuna este punctul forte al actualei conduceri a Ministerului Educației, și prin urmare nicio înțelegere nu poate fi pecetluită printr-o strângere de mână, așa cum se întâmplă pe piața diamantelor – exemplul preferat al domnului Petru Daniel Funeriu”.

De asemenea, federația critică atitudinea ignorantă pe care ministerul a adoptat-o față de interesul și implicarea partenerilor sociali în elaborarea unei legi coerente, care să ofere soluții la problemele reale ale sistemului de învățământ.

Vor mai avea loc mitinguri similare în 11 centre universitare: Craiova, Iași, Bacău, Timișoara, Reșița, Brașov, Galați, Petrosani, Ploiești, Târgoviște şi Târgu-Jiu.

_________

Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts