Studenții de la UBB primesc burse OSUBB

UBB UBB Radio

Studenților Universității Babeș-Bolyai li se vor acorda 49 de burse în valoare de 300 RON, în cadrul unei campanii de sprijinire financiară inițiată de OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai) și Reiffeisen Bank.

În urma unui studiu social realizat de OSUBB, studenții care vor beneficia de aceste burse sunt cei care au întreprins constant activități extracuriculare  precum voluntariat, conferințe, workshopuri internaționale sau naționale, fie provin din familii cu venituri mici, precum și studenții care au avut rezultate deosebite în domeniul în care se pregătesc. Campania prevede acordarea unei singure burse de acest fel pentru fiecare din cei 49 de studenți.

Pentru a se înscrie în această campanie, beneficiarii trebuie să dețină un card la Reiffeisen Bank (Studentocard), să fie înscriși la zi la una din facultățile UBB și, pentru mai multe șanse, să completeze un CV model Europass sau să trimită maxim 3 scrisori de recomandare.

Virgil Smărăndoiu, preşedinte OSUBB, spune: ”Ne dorim ca iniţiativa OSUBB să devină o practică promovată de toate organismele care reprezintă studenţii, din toate universităţile din ţară. Studenţii, aşa cum ne-au confirmat în ultimul studiu, au nevoie de acest suport financiar din partea noastră. E nevoie să sprijinim educaţia tinerilor din România, cu atât mai mult în contextul economic nefavorabil cu care ne confruntăm la nivel european. Posibilităţile noastre ca reprezentanţi ai studenţilor trebuie să se lărgească, OSUBB a încercat să facă un prim pas în acest sens – e nevoie să livrăm conţinut, însă trebuie să creăm şi condiţii.”

Mai multe detalii despre această campanie se găsesc pe site-ul www.osubb.ro la secțiunea OSUBBurse sau la sediul OSUBB în intervalul orar 18:00-20:00.

__________

Oana Moisil

Foto: www.osubb.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts