Stelian Tănase și-a lansat noul roman la Cluj

Cultură Eveniment

Scriitorul și realizatorul TV, Stelian Tănase, s-a întâlnit astăzi, în cadrul Facultății de Litere din Cluj, cu studenții și fanii săi.

Scriitorul și realizatorul TV, Stelian Tănase, s-a întâlnit astăzi, în cadrul Facultății de Litere din Cluj, cu studenții și fanii săiReuniunea a avut ca scop prezentarea celui mai recent roman al său, “Maestro”, care a fost lansat astăzi la librăria Gaudeamus. Acesta a fost finalizat anul trecut fiind inițial un scenariu de film. Volumul apare după 13 ani de la ultimul roman și a fost scris în doar 7 săptămâni.

“Ceea ce mi-am propus, a fost această construcție în contrapunct între lumea fictivă și lumea realității, care și ea este o ficțiune. Fiecare roman cred că este o polemică a genului, o polemică a romanului cu alte romane,” a declarat scriitorul.

Stelian Tănase este doctor în filosofie și profesor de științe politice la Universitatea din București. A publicat romane și volume de istorie recentă și a realizat numeroase reportaje și documentare TV pe teme istorice și culturale.

Izabela Cete

Foto: Irina Eliza Alexandru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts