Spectacole susținute de persoanele cu dizabilități

Din oraş Eveniment

Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități a fost sărbătorită și la Cluj.Evenimentele au fost organizate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

La Cluj evenimentele au început din 2 decembrie la sala de sport „Horia Demian” sub denumirea de Ziua Sportului. Persoanele cu dizabilități au participat la patru probe: alergarea printre jaloane, aruncări la coșul cu baschet, șah, table și deasemenea au jucat un meci demonastrativ de torball, joc specific defincienților de vedere.  Tot în decursul zilei de ieri, curioși au putut admira creațiile persoanelor cu dizabilități la centrul comercial Iulius Mall. În decursul aceleiași zile, începând cu ora 17:00, s-a desfășurat un spectacol de muzică, teatru și dans, susținut de persoanele cu dizabilități.

În decursul acestei zile, care este și Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități, manifestările au avut loc la casa de Cultură a Studenților. Începând cu ora 14:00 cei interesați au putut să ia parte la spectacolul de dans, muzică și teatru realizat de către elevi cu dizabilități din cadrul școliilor speciale.

„Prin intermediul acestor manifestări Consiliul Judeţean Cluj îşi propune să contribuie la creşterea gradului de toleranţă al cetăţenilor faţă de persoanele cu dizabilităţi şi la schimbarea în acest sens a mentalităţii persoanelor. Sperăm astfel să putem contribui la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi precum şi la conştientizarea  de către toţi cetăţenii a faptului că persoanele cu handicap reprezintă pentru societate o resursă insuficient pusă în valoare în momentul de faţă şi în niciun caz o povară” a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

La evenimente  au participat aproximativ 25 de organizaţii neguvernamentale, centre rezidenţiale şi şcoli speciale din municipiul Cluj-Napoca, respectiv un număr de aproximativ 280 de beneficiari de diverse vârste şi cu diferite tipuri de handicap.

____________

Maria Ghere

Foto: geninv.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts