Senzații cinematografice la TIFF 2011

Eveniment Media

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se desfășoară anul acesta la Cluj-Napoca în perioada 3-12 iunie.

Ajuns la cea de-a zecea ediție, cel mai important eveniment cinematografic din România, TIFF, va surprinde publicul festivalier cu o ofertă extrem de tentantă, care cuprinde producţii de senzaţie, concerte, expoziţii, dezbateri, conferinţe, şi multe alte evenimente surpriză care vor transforma orașul Cluj-Napoca, timp de zece zile, într-o veritabilă capitală culturală.

În materie de filme, directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, a dezvăluit câteva titluri de senzație prezente în secţiunea Supernova, care fac ca ediţia din acest an a Festivalului să fie de neratat.

Printre filmele care vor rula în cadrul Festivalul Internaţional de Film Transilvania se numără pelicula „In a Better World” a regizoarei daneze Susanne Bier, filmul „Beyond”, debutul regizoral al celebrei actriţe de origine suedeză Pernilla August, producţia „Rabbit Hole”, lungmetrajul „La vida de los peces” realizat de Sábado şi Lo bueno de llorar sau „Poetry” regizat de LEE Chang-dong.

Lista producţiilor continuă cu „Balade triste de trompetă”, al spaniolului Álex de la Iglesia, „Another Year” al regizorului britanic Mike Leigh, „Dos hermanos” aflat în competiţia festivalului de la Karlovy Vary în 2010, sau „My Joy”, debutul în lungmetraj al lui Sergei Loznitsa, aflat în cursa pentru Palme d’Or la Cannes 2010, cel mai recent film al regizorului Gianni di Gregorio, „Gianni e le donne”, o comedie savuroasă prezentată în acest an în secţiunea Berlinale Special din cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Programul TIFF 2011 va include şi proiecţii ale Operelor Complete ale regizorului, actorului şi comicului francez Pierre Étaix precum şi o retrospectivă a celor mai reprezentative producţii ale cineastului german Werner Herzog, omagiat în cadrul secţiunii 3×3. În acest an, Focusul TIFF se axează pe Belgia şi Norvegia, care vor fi prezente la Cluj cu cele mai reprezentative filme din cinematografiile lor.

Publicul se va putea bucura de toate aceste producţii, şi multe altele, în locaţii deja consacrate, precum Cinema „Florin Piersic”, cinematografele Arta şi Victoria sau spaţiul din Piaţa Unirii. Începând cu această ediţie, organizatorii intenţionează să facă festivalul mai prezent în cartierele din Cluj prin crearea unui spaţiu de proiecţie în afara zonei centrale a oraşului.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 3-12 iunie, la Cluj-Napoca și între 15-19 iunie, la Sibiu.

____________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts