Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni și-a deschis porţile

Cultură UBB Radio

Kovács Eszter din partea BCU, consulul general al Republicii Ungare la Cluj-Napoca Szilágyi Mátyás și președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) Ştefan Tóth.Salonul Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni a ajuns și la Cluj. Expoziția celei de-a patra ediții, cu tema „Iarna”,  a fost vernisată ieri, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară.

Evenimentul a fost prezentat de Kovács Eszter din partea BCU, consulul general al Republicii Ungare la Cluj-Napoca Szilágyi Mátyás și președintele  Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) Ştefan Tóth.

În cadrul evenimentului AAFR i-a acordat medalia de bronz fotografului Andronache Ștefan pentru luSalonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni și-a deschis porţilecrarea „Bucuria primei zăpezi”.

„Aș dori să vă anunț că, pentru prima dată, Salonul Internațional a fost organizat sub formă de concurs. Pentru ediția a patra am primit 1400 de lucrări realizate de artiști fotografi români și maghiari de pretutindeni, iar un juriu internațional, din care au făcut parte artiști fotografi români din Australia, din Germania, artiști fotografi de etnie maghiară din Ungaria sau din Serbia și așa mai departe, au selecționat pentru acest salon cele 300 de lucrări care au fost împărțite în cele patru locații.”, a explicat Ştefan Tóth, preşedintele AAFR.

AAFR, împreună cu Asociaţia Euro Foto Art din Oradea, au organizat în perioada 15 – 22 ianuarie, în cadrul Săptămânii culturii române (15 ianuarie) şi maghiare (22 ianuarie), a IV-a ediţie a Salonului internaţional al artiştilor fotografi români şi maghiari de pretutindeni.

Evenimentul a avut parte până acum de trei vernisaje, la Oradea, Budapesta şi Cluj-Napoca, urmând ca cel de-al patrulea să aibă loc la Bucureşti, pe 22 ianuarie. Evenimentul face parte din Festivalul Luna Fotografiei din România.

Expoziția de la BCU Cluj poate fi vizitată în perioada 20 ianuarie – 15 februarie.

Ioana-Cristina Teodorescu

Ionuț Hușanu

Foto: Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts