Rompetrol a majorat prețul carburanților

Economie UBB Radio

Rompetrol a majorat miercuri preţul carburanţilor cu până la nouă bani pe litru, la o zi după ce OMV Petrom, compania cu cea mai mare cotă de piaţă, a operat creşteri de preţ, potrivit Mediafax.

Carburanţii comercializaţi de Rompetrol au preţuri cuprinse între 5,3 lei şi 5,97 lei pe litru, potrivit datelor companiei.

Benzinele s-au scumpit cu 9 bani, un litru de Efix benzină ajungând la 5,3 lei şi unul de benzină Alto 101 la 5,97 lei, potrivit Agerpres.

Preţul pentru motorina Efix Diesel a crescut cu şase bani/litru, la 5,32 lei, iar cel pentru Diesel Alto 55 cu nouă bani/litru, până la 5,64 lei.

OMV Petrom, care deţine peste 40% din piaţa distribuţiei de carburanţi, a scumpit marți carburanții cu nouă bani pe litru.

Motivul invocat de companiile petroliere din România este creşterea cotaţiilor barilului de petrol, dar și competiția de pe piața internă.Pe de altă parte, toate celelalte companii care distribuie carburanţi îşi orientează cotaţiile la pompă după cele ale OMV Petrom.

Principalele companii care distribuie carburanţi sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil România (subsidiată a grupului rus Lukoil) şi MOL (Ungaria).

De la începutul anului companiile petroliere au scumpit carburanţii de şase ori, iar preţurile au urcat în medie cu 3,5%.

____________

Bianca Lăscoi

Foto: coltuc.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts