UPDATE: Românii din diasporă își exercită dreptul de vot

UBB Radio

Alegeri prezidentiale 2009Un număr destul de mare de românii au votat la secțiile din străinătate în această dimineață.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE) peste 3.000 de români și-au exprimat opțiunea electorală, până la ora 10.00, ora României, în Italia, în timp ce în Spania numărul românilor care au votat era de aproximativ 2.000, iar în Republica Moldova de peste 4.000 în timp ce în Austria au votat aproximativ 200 de persoane.

De asemenea MAE precizează că, până la ora 7.00, în diaspora votaseră 450 de români. Primul care a votat a fost chiar ambasadorul României în Australia, Mihai Stuparu, care și-a exprimat opțiunea electorală la secţia deschisă în Auckland, Noua Zeelandă.

La primul tur de scrutin peste 90.000 de români din diasporă și-au exprimat opţiunile electorale. Votul în diaspora se va încheia luni, 7 decembrie, în SUA, la ora 7.00, ora României. Conform legii, scrutinul se va derula în intervalul orar 7.00 – 21.00 (ora locală).

UPDATE: Pe baza informaţiilor primite de la preşedinţii secţiilor de votare, până la ora 12.00, ora României, la secţiile de vot deschise în străinătate au votat aproximativ 24.200 de cetăţeni români. Prezenţa cea mai mare la vot s-a înregistrat în Republica Moldova- la cele 4 secţii de votare din Chişinău, în Franţa – la secţia de votare de la Paris, în Italia – la secţiile de vot din Torino, Milano şi Roma şi în Spania – la Zaragoza.

Cristina Antonescu

Foto: MAE

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts