Românii ar dona lunar între 10 și 30 lei

Economie Social

Majoritatea românilor ar dona între 10 și 30 de lei în fiecare lună, arată un studiu realizat de site-ul Împarte.ro. Studiul are rolul de a contura profilul donatorului din Romania, pentru a identifica în ce măsură sunt oamenii dispuși să facă donații în bani, care sunt sumele cu care ar contribui la susținerea cazurilor în care cred și cât de mult influențează situația financiară disponibilitatea de a face acte de caritate.

La sondaj au răspuns 753 de persoane. 52% dintre participant susțin că ar dona lunar între 10 și 30 lei.

Doar 4% dintre respondenți ar dona mai mult de 100 lei pe lună către un caz care are nevoie de ajutor sau către organizația caritabilă preferată. De asemenea, aproape un sfert nu ar face donații mai mari de 10 lei lunar. Restul de 20% ar da pentru caritate între 30 si 100 lei.

În ceea ce privește frecvența cu care românii donează, 46,08% dintre respondent susțin că doneaza de două ori sau chiar mai des în fiecare an, iar 22% donează doar o dată pe an.

17,53% dintre respondenți nu au donat niciodată pentru un caz sau o campanie caritabilă, 11% donează în fiecare lună și doar 3% fac astfel de gesturi în fiecare săptămână.

Dintr-o analiză pe nivel de venituri a sumelor donate, reiese că 37% dintre cei ce ar dona între 10 și 30 lei au venituri lunare cuprinse între 800 și 1500 lei.

Jumătate din cei ce câștigă în fiecare lună mai mult de 3500 lei ar fi dispuși să doneze între 30 și 100 lei.

22% dintre bărbați declară că nu au donat niciodată, iar comparativ, numărul femeilor care nu au făcut acte de caritate este de doar 16%.

75% din cei chestionați preferă să doneze direct persoanelor care au nevoie de ajutor, iar restul donează în primul rând către ONG-uri: fundații, asociații, alte instituții sociale

_________

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts