România obține cea de-a doua victorie la Campionatul Mondial de hadbal din China

Sport

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut ieri, la Suzhou, cea de-a doua victorie din cadrul Campionatului Mondial disputat în China, în faţa Japoniei, cu un total de 37-28 (17-17). În partida de debut din grupa de la Suzhou, tricolorele au învins Chile, cu 51-17 (20-7), acumulând astfel patru puncte importante pentru clasamentul din grupa C preliminară.

Principalele marcatoare care ahandbal-fotou înscris pentru România au fost: Puşcaşu cu 9 goluri, Amariei și Stanca câte 6, Neagu 4, Manea și Moldovan câte 3 goluri. Pentru echipa niponă au marcat: Uegaki cu 8 goluri, Sakugawa, Arihama şi Fujii cu câte 5 goluri.

În urma celor două partide disputate, clasamentul grupei C este condus de echipa României cu un golaveraj de plus 43, urmată de Ungaria cu plus 42 şi Norvegia plus 26. Toate cele trei echipe au cumulat un total de câte patru puncte fiind urmate de Tunisia, Japonia şi Chile, care nu au înregistrat nici un punct.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din grupa D, vor forma a doua grupă principală.

În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele Campionatului Mondial din China sunt programate în data de 20 decembrie.

Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând din 1957, având un palmares de trei medalii, dintre care una de aur  obținută în 1962 şi două de argint în 1973 şi 2005.

După victoria obținută împotriva echipei Japoniei, naționala de handbal feminin a României va întâlni astăzi, de la ora 15.15 adversara de pe locul 2, formațiaUngariei.

Alina Solovăstru

Foto: www.onlinesport.ro (arhivă)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts