Rally:Gergo Szabo – Levente Csegzy campionii naționali ai României

CNR 2010 Sport

Gergo Szabo alături de Levente Csegzy câștigă pentru a doua oară consecutiv titlul de Campion Absolut al României în Campionatul Național de Raliuri (CNR) odată cu victoria de la Iași. Calculele după primele 7 etape arătau faptul că pilotul maghiar avea nevoie doar să termine raliul de la Iași, dar finalul celor 2 zile de probe speciale a adus prima poziție pe podium și implicit cel de-al doilea titlu suprem în întrecerea internă de raliuri. Toate acesta au venit după abandonul lui Bogdan Marișca și până de cauciuc a lui Valentin Porcișteanu. Din totalul celor 9 probe ale sfârşitului de săptămână de la Iași Gergo Szabo și Levente Csegzy au reușit să se impună pe 5 dintre ele, realizând astfel o evoluție mult mai bună decât în etapa de anul trecut.

Apărarea titlului părea să fie mai grea decât câștigarea acestuia:

“Practic am luat startul la aceasta etapă cu gândul că trebuie să încheiem în primul rând campionatul și abia mai apoi la titlu. Nu credeam înainte de start că totul va decurge în favoarea noastra și că va fi atât de simplu să câștigăm, mă  refer aici și la adversari noștri care au abandonat am avut de câștigat și datorită alegerii pneurilor, sunt foarte mulțumit de cauciucurile Kumho cu care am participat. Este un vis care mi s-a împlinit la acest sfârșit de săptămână la Iași și cred că apărarea titlului în acest sezon a fost mai dificilă decât câștigarea acestuia.

Despre etapa de la Iași trebuie să spun că a fost una pe placul nostru, față de anul trecut am mers mult mai bine, probele au fost probe de rally în adevartul sens al cuvântului

Cât despre anul viitor, pot să spun doar că îmi doresc foarte mult să concurez și bineînțeles să câștig în România, iar formula în care ne-am prezentat sezonul acesta alături de Jack Daniels Rally Team mi se pare una de succes. Doresc să mulțumesc, echipei, sponsorilor noștri și fanilor care ne-au susținut.

De asemenea doresc să îi mulțumesc și lui Levi și ma bucur că am reușit să câștig pariul… a încheiat fericit” Gergo Szabo.

Levente Csegzy este la primul titlu de campion alături de coechipierul său din Ungaria, iar presiunea acestei ultime etape a făcut din obictivului principal, unul greu de atins dar cu sentimente deosebite este de părere navigatorul:

„Este un sentiment extraordinar să fii pe poziția supremă, visul nostru de la începutul acestui an a devenit realitate, am reușit să ne apărăm titlul, a fost mult mai greu decât să îl recâștigăm, presiunea a fost enormă la acest raliu. Probele de la Iași au fost foarte frumoase, pe prima probă de vineri, la 3 kilometri după start am avut un mic incident și ne-am răsucit pe drum, dar asta ne-a ajutat să ne intrăm în ritm. Am fost 100% concentrați și am reușit să rămânem așa până la final. Doresc să felicit echipa și să mulțumesc sponsorilor noștri. La anul dorim să concurăm în România dar în momentul de față nu știm nimic concret. Cel mai important este că am reușit să câștigăm campionatul”

Dincolo de presiunea raliului implicările în atingerea obiectivului au fost și de ordin estetic, la începutul sezonului competițional Gegro și Levente au pariat pe rezultatul campionatului. După ce Gergo s-a văzut obligat să fie tuns chel la prima victorie din acest sezon, Levente a rămas fără păr odată cu câștigarea titlului de campion:

„La finalul zilei înainte de premiere…m-am ținut de promisiune conform pariului și m-am lăsat tuns aproape chel de Gergo. Acest a fost pariul pus de noi la începutul anului, am spus că la prima etapă câștigată împreună el se va lasa tuns chel iar dacă vom câștiga campionatul atunci ma voi lăsa pe mâinile lui. Este un sacrificiu ce a meritat.” a încheiat Levente Csegzy.

_________
Cătălin Nunu

foto: rallyphoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts