PUG: 30 % spațiu verde în Cluj-Napoca

Administraţie Din oraş

Spaţiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa minim 30% din suprafaţa totală și vor cuprinde exclusiv vegetație joasă, medie și joasă. De asemenea, suprafețele care au o acoperire de orice tip sunt considerate suprafețe libere, conform proiectelor de Plan Urbanistic General (PUG) din Cluj.

De asemenea, eliminarea arborilor maturi va fi interzisă, cu excepția situațiilor în care aceștia reprezintă un pericol pentru cetățeni sau bunuri, dar și în cazul în care aceștia împiedică realizarea construcțiilor de orice tip.

Primarul Sorin Aposu a precizat la conferința de presă susținută astăzi că proiectele de urbanism vor trebui să includă specia de pomi ce urmează să fie plantaţi.

În acest moment Planul Urbanistic General este postat pe site-ul instituției www.primariaclujnapoca.ro

„Planurile sunt supuse consultării publice pentru 45 de zile, după care, odată finalizate ultimele modificări, rezultate din observaţiile cetăţenilor, Planul Urbanistic General va începe lungul drum al obţinerii tuturor avizelor, la capătul căruia va fi adoptat ca lege urbanistică locală de către Consiliul local Cluj-Napoca şi va asigura ordinea urbanistică în oraşul nostru”  a explicat primarul Sorin Apostu.

_________

Anca Baciu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts