Procesul educațional poate fi afectat de condițiile meteo

Educaţie UBB Radio

ISJ ClujMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut inspectoratelor şcolare judeţene (ISJ) să asigure buna desfăşurarea a activităţilor şcolare în condițiile meteorologice actuale.

Astfel inspectoratele școlare și autorităţile locale trebuie să aibă  în vederea asigurării combustibilului necesar încălzirii spaţiilor şcolare, precum şi a funcţionării la parametri optimi a instalaţiilor de încălzire. În cazul în care aceste condiții nu pot fi asigurate, inspectoratul școlar poate lua măsuri pentru a modifica structura anului școlar în cazul unității respective.

Pentru o bună relație între autoritățile de la nivel local și cele de la nivel național, ministrul educației solicită ca la nivelul fiecărui inspectorat şcolar să fie elaborat un plan concret de măsuri cu privire la comunicarea dintre ISJ-uri şi directorii tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ pentru situaţiilor speciale din perioada de iarnă

Inspectoratele şcolare care sunt gazde ale olimpiadelor şcolare în perioada vacanţei inter-semestriale vor lua toate măsurile necesare atât pentru organizarea şi desfăşurarea acestora, cât şi pentru cazarea elevilor în condiţii optime.

Atenționarea cod galben de ger se menține până miercuri la ora 08.  Temperaturile pot scădea în estul, sudul și centrul țării până la -25 de grade pe timpul nopții.

Cristina Antonescu

Foto: Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts