Primul teatru privat din Cluj îți deschide porțile

Cultură

Teatrul independent de la Fabrica de Pensule își așteaptă mâine invitații la o primă reprezentație.

Sala Mică, primul teatru privat din Cluj, va fi inaugurat mâine, prin premiera spectacolului “Delir în doi, în trei, în câți vrei… “, după un text al lui Eugène Ionesco, în regia și scenografia Mihaelei Panaint. Piesa este, așa cum regizoarea însăși spune, „o meditație asupra semnificației relației de cuplu”. Spectacolul este de-asemenea, un tribut dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea marelui scriitor de limbă franceză, originar din România. Spectacolul este programat să înceapă la ora 20.00 și va dura 70 de minute. Din distribuție fac parte Maria Hibovschi, actriță a teatrului independent „Tandem” din Piatra Neamț și actorul clujean Emanuel Petran. Costumele sunt realizate de Cecilia Anna Székely. Proiectul de teatru independent contemporan este inițiat de asociația teatrală non-profit „Grupa Mică”, a cărei director este tânăra regizoare Mihaela Panainte.

„Sala Mică este dedicată regizorilor și scenografilor tineri, deci vine și în ajutorul lor. Nu mi-am făcut un teatru în care numai eu să regizez. Acest spectacol, Delir în doi, va avea 12 reprezentații, în fiecare lună câte una. Vom avea și spectacole invitate”, declară Mihaela Panainte.

Întrebată dacă intrarea la spectacole va rămâne doar pe bază de invitații sau rezervări, regizoarea ne-a declarat: „Nu, la această premieră, unde avem foarte mulți parteneri și sponsori, sigur că sunt și foarte mulți invitați. În limita locurilor disponibile, vor putea intra și ceilalți sosiți la premieră. În concluzie, doar la această premieră intrarea este pe bază de invitație. De luna viitoare, când vom face cealaltă reprezentație, undeva până în 20 decembrie, va fi intrare cu bilete, care vor putea fi achiziționate de la Sala Mică. De asemenea, va exista și un număr de telefon, unde se vor putea rezerva locuri.”

Sala Mică are o capacitate de 99 de locuri și se alătură celorlalte săli ale Fabricii de Pensule, instituție ce concentreaza, pe o suprafata de 2000 mp, 29 de spații de artă contemporană: ateliere artistice, galerii și organizații culturale active în domeniile artelor vizuale si dansului contemporan.

Inaugurarea va avea loc mâine seară la Centrul Cultural Independent Fabrica de Pensule, pe strada Henri Barbusse nr. 59/61, etaj II. Spectacolul este realizat în colaborare cu Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca. Intrarea se va face pe bază de invitații.

Ioana-Cristina Teodorescu

Foto 1: www.fabricadepensule.ro

Foto 2: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts