Primăria va lansa un site pentru alimentație sănătoasă

Administraţie Din oraş

Un site pentru promovarea alimentației sănătoase va fi lansat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Clinica de Diabet Cluj, condusă de profesorul Nicolae Hâncu.

Proiectul s-a derulat în 46 grădinițe și 8 creșe. Acesta a constat în: verificarea aspectelor de ordin administrativ privind calitatea hranei, dar și principiile care stau la baza unei alimentații sănătoase a copiilor de vârstă preșcolară. Principalele obiective pe care comisia de control a convenit să le urmărească pe parcursul verificărilor au fost: aspecte de ordin administrativ, prevederi privind calitatea hranei, principii şi reguli care stau la baza unei alimentaţii sănătoase

Din cadrul proiectului început la finele anului 2010, face parte si bloggerul culinar Adrian Hădean,  ale cărui rețete vor fi postate pe www.mancarealacluj.ro .

”Nu stăm atât de bine la capitolul nutriție și sănătate și consider că este foarte bine să-i învățăm pe copii de mici cum să se alimenteze corect. Trebuie să ne adaptăm la nevoile reale ale copiilor”, a spus Adrian Hădean.

Inspectorul şcolar general Anca Hodorogea – ISJ Cluj – a declarat  “Vom încuraja consumul de alimente benefice prin organizarea unor opţionale în şcoli privind alimentaţia sănătoasă. Există şi acum astfel de opţionale şi vom încuraja cât mai mulţi elevi să aleagă aceste opţionale. Ghidul de bune practici va fi dat ca exemplu în toate unităţile scolare, cu precădere celor din semiinternate, respectiv celor care fiind cazaţi în internatele şcolare, servesc masa la cantinele acestora.”

Raportul final asupra calității alimentelor  din grădinițele si creșele din Cluj-Napoca are rezultate bune, după ce o echipă de specialiști, împreună cu profesorul Nicolae Hâncu și Inspectoratul Școlar a verificat calitatea alimentației din școli și grădinițe .

La grădinițele de stat, fiecare părinte plătește 7 lei pe zi, bani din care copiiilor le sunt asigurate micul dejun, prânzul și o gustare la ora 16:00. “După ce copiii se întorc de la creșe și grădinițe, părinții trebuie să știe ce au mâncat aceștia în timpul zilei pentru a ști cum să le alcătuiască meniul de seară.”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Siteul www.mancarealacluj.ro va fi funcțional în aproape 2 săptămâni.

__________

Anca Baciu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts