Prevenirea criminalității se învață în tabără

Administraţie Social

O tabără de instruire pentru voluntarii care activează în domeniul criminalitații va fi organizată,  în perioada 5 – 7 noiembrie, de Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Aceasta se va desfățura în stațiunea Băișoara și face parte dintr-un proiect finanțat de către Consiliul Județean Cluj în februarie 2010.

“Această activitate este una salutară și reprezintă din multe puncte de vedere o premieră la nivel național. La acțiune participă aproximativ  45 de tineri, studenți și elevi, care vor participa la activități de informare pe teme precum violență, trafic de persoane, trafic de droguri. Aceștia vor fi instruiți de specialiști din cadrul IPJ” , a declarat președintele Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe.

Încă din 2006 în cadrul IPJ – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalitații activează un grup de voluntari care desfășoară activitați de prevenire a criminalitați. Numărul voluntarilor înscriși în proiect pentru anul acesta este 70.

Scopul proiectului este formarea unui grup resursă din rândul tinerilor în vederea diseminării mesajelor preventive, precum și atragerea de noi voluntari, precizează biroul de presă al Consiliului Județean Cluj.

________________

Bianca Lăscoi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts