Premiile Galei Multiplicatorilor de Informație Europeană

Eveniment UBB Radio

Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană îşi anunţă câştigătorii în data de 14 mai, în urma unei selecţii a celor mai bune 45 de proiecte din Transilvania de Nord.

Festivitatea de premiere va avea loc la Casa Matei Corvin şi va debuta cu o alocuţiune video transmisă chiar de Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

Proiectele, cofinanţate din fonduri europene, conţin o componentă relevantă  de comunicare pe teme europene. Cele 11 secţiuni la care participă proiectele sunt:

– Cel mai eficient parteneriat în domeniul comunicării europene;

– Cel mai inovativ produs de comunicare europeană;

– Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din societatea civilă;

– Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din administraţia publică;

– Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană voluntar;

– Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mass-media;

– Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul cultural;

– Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul academic;

– Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul de afaceri;

– Cel mai activ VIP din Transilvania de Nord în domeniul comunicării europene;

– Multiplicatorul anului 2009.

Decernarea premiilor se va face de către personalităţi implicate în proiecte europene, precum Vasile Puşcaş, fostul negociator şef al României cu Uniunea Europeană; prof. dr. Nicolae Păun, prodecanul Facultăţii de Studii Europene, UBB Cluj; conf.univ.dr. Mircea Maniu, membru al Consiliului Academic al UBB Cluj; Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca; Nicolae Beuran, consilierul preşedintelui CCI Cluj; Marcel Borodi, preşedinte Brinel SA; Claudiu N. Coşier, director general ADR Nord-Vest.

În cadrul celei de-a treia ediţii a Galei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană, se va proiecta documentarul „Un arbore la mijloc de lumi: Constantin Brâncuşi”, realizat de Horea Muntenuş. Invitaţii se vor bucura de asemenea şi de un concert la frunză, susţinut de Nucu Pandrea, precum şi de o expoziţie a Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni.

Organizatorii evenimentului sunt  “Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest şi Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord”, în parteneriat cu UBB Radio Online, Centrul Europe Direct Bistriţa, Centrul Europe Direct Maramureş, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj (APPC) şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a Universităţii de Artă şi Design Cluj şi a Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni.

Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană este singurul eveniment din Transilvania de Nord care premiază proiectele cu rezultate excepţionale din anul precedent.

________

Oana Moisil

Foto: europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts