Povestește-mi despre vecinul tău

Eveniment

Centrul Cultural Francez desfășoară în perioada 17-29 noiembrie proiectul „Migrația – Povestește-mi despre vecinul tău”.

Proiectul pune în discuție tematica migrației în Franța, Germania și România printr-un șir de evenimente care au loc la Casa Tranzit. Primul dintre acestea este o expoziție de fotografii-portret ce abordează subiectiv și original migrația prin prezentarea unor destine individuale.

Expoziția va fi urmată săptămâna viitoare de o masă rotundă organizată în colaborare cu Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale, care va reuni specialiști în fenomenul migrației. Plecând de la experiența Franței și a Germaniei, aceștia vor dezbate provocările și oportunitățile imigrației din România. Cele două săptămâni de evenimente vor fi încheiate de proiecția a patru filme cu și despre migranți: Stella, Was lebst du?, Lichter, Caravane 55.

În România migrația este un fenoment social important al ultimelor două decenii. La ora actuală sunt peste 2,5 de milioane de migranți din România în țările Europei Occidentale. La fel cum Spania sau Italia sunt considerate țări gazdă, cu tradiție în emigrație, se pare că și România devine, la rândul său, o țară de imigrație.

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts