Peste 1000 de medici s-au arătat interesați de joburi în stăinătate

Din oraş Internaţional

Aproximativ 1300 de medici, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au trecut în acest weekend pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale organizat la Cluj. În schimb, numărul vizitatorilor prezenți anul trecut la eveniment a fost de 1500.

Organizarea bianuală a unei ediţii a Târgului la Cluj a devenit o tradiţie deja şi revenim aici cu plăcere, din mai multe motive: Clujul este printre cele mai mari oraşe din România, găzduieşte o facultate de medicină extrem de bine cotată, dar şi datorită interesului crescut al personalului medical clujean faţă de joburile în străinătate. De asemenea, există comunităţi vorbitoare de alte limbi, de exemplu germana, acest lucru reprezentând un punct forte pentru companiile care oferă posturi medicale în Germania”, a declarat dr. Grzegorz Chodkowski , medic cardiolog polonez, organizatorul evenimentului.

La această ediţie din Cluj au fost prezente cu oferte de muncă în afara României 15 dintre cele mai cunoscute agenţii de recrutare la nivel, dar şi angajatori de top.

Cadrele medicale care au vizitat târgul au intrat în contact direct cu angajatorii şi au primit detalii în legatură cu paşii procesului de recrutare. Cei interesaţi s-au prezentat la Târg cu CV-uri într-o limbă de circulaţie internaţională şi au discutat asupra şanselor lor de angajare şi asupra etapelor următoare pe care trebuie să le parcurgă pentru a îndeplini condiţiile pentru un job medical în străinătate.

Procesul de recrutare constă în contactarea agenţiei, completarea CV-ului medical după un anumit formular şi întocmirea dosarului medical. Urmează apoi interviul individual cu recrutatorii în ţara de origine, interviul cu viitorul angajator în ţara unde s-a aplicat şi vizită la viitorul loc de muncă, decizia finală şi semnarea contractului de muncă.

Cele mai căutate specializări medicale căutate de recrutatori la Cluj au fost anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală.

Majoritatea posturilor s-a adresat  medicilor seniori, cu experiență și specialiști, dar nu au fost excluși nici cei mai tineri.

La eveniment le-a fost prezentat cadrelor medicale clujene și site-ul www.medpharmjobs.com, creat cu scopul de a afla mai ușor informațiile pentru recrutarea în domeniul medical.

__________

Bianca Lăscoi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts