OSCAR-ul și-a desemnat cȃștigătorii: “The Artist”, cel mai bun film

Cultură Internaţional

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar ce a avut loc duminică seară la Los Angeles a numit producţia “The Artist” de Michel Hazanavicius câştigătoare a premiul Oscar pentru cel mai bun film.

“The Artist” a devenit astfel primul lungmetraj care nu provine din spaţiul cinematografic anglo-saxon care primește recompensa supremă.

Filmul, turnat în alb negru, redă povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor şi care se îndrăgosteşte de tânăra dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo).

De asemenea, la categoria cel mai bun film, alături de “The Artist” au mai fost nominalizate și pelicule precum “The Tree of Life”, “Hugo”, “Moneyball”, “The Descendants”, “Midnight in Paris”, “The Help”, “War Horse” şi “Extremely Loud and Incredebly Close”.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal a fost obținut de Meryl Streep, pentru rolul din “The Iron Lady” iar Jean Dujardin a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal pentru prestația sa din “The Artist”.

 

_______________

Oana Alexa

Sursa foto: oscar.go.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts