Oficialii maghiari dezmint oficial afirmația cu privire la aderararea României la Schengen

Internaţional Politic

Ministerul ungar de Interne a dezmințit  oficial afirmaţia pe care ar fi făcut-o ministrul de Interne al Ungariei, Sandor Pinter privind amânarea aderării României la spatial Schengen.

Biroul de presă al Ministerului de Interne de la Budapestea informează că ministrul Sandor Pinter nu a acordat niciun interviu  agenţiei DPA.
“Ministrul nostru de Interne nu a dat niciun inteviu acestei agenţii de presă. Ieri a fost o conferinţă de presă în hotelul Intercontinental (n.r Budapesta) cu jurnalişti din Bruxelles. A fost pusă o întrebare despre Schengen dacă minstrul (n.r. Sandor Pinter) apreciează eforturile României şi Bulgariei pentru a face posibilă intrarea în Schengen. Noi ştim opinia germanilor şi francezilor şi ştim că au dubii. Dar una din priorităţile noastre este să facem posibilă aderarea voastră la Schengen în timpul preşedinţiei noastre”,a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul ungar de Interne.

[Audio: http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/01/interne-delia.mp3]

Presa germană a preluat astăzi o declaraţie pe care ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, ar fi dat-o agenţiei de ştiri DPA,  potrivit căreia România şi Bulgaria nu vor adera la spaţiul Schengen în luna martie. Amânarea integrarii ar fi fost pe motiv că cele două ţări mai au de îndeplinit “o serie de sarcini”, România şi Bulgaria  putând fi integrate în spaţiul Schengen cel mai devreme în luna octombrie.

Declaraţiile ministrului ungar de Interne, Sandor Pinter au fost făcute în contextul în care Ungaria a preluat începând cu 1 ianuarie preşedinţia Uniunii Europene.

____________

Delia Marinescu

Foto: karadeniz-press.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts