O data în viață

Sport

UnirMeciu Unirea Urzicen-FC Sevillia Portar Arlauskisea Urziceni are mari șanse de a-și continua parcursul, în primăvara europeană, după ce a învins în etapa  a V-a a Grupei G a Ligii Campionilor, pe FC Sevilla, cu scorul de 1-0. În urma acestei victorii echipa antrenată de Dan Petrescu are nevoie  doar de un egal în partida pe care o va disputa în compania lui VFB Stutgartt.

Deși  nu au strălucit în prima parte a meciului,disputat pe stadionul din Ghencea,  lucru demonstrat de posesia covârșitoare în favoarea echipei spaniole, sau  de faptul că nu reușit nici un șut pe poartă, elevii lui Dan Petrescu și-au revenit în repriza secundă. Galamaz & co au prins aripi după ce  Ivica Dragutinovici, a marcat în propria poartă în minutul 45 al primei reprize. Gazdele au avut de trei ori ocazia de a duce scorul la 2-0, după ce  Varga și Bilașco au fost aproape de gol.

Formația antrenată de Jimenez a încercat să obțină egalarea, dar tot ce a reușit a fost să lase impresia unei echipe lipsite de concentrare, pentru că românii s-au apărat bine și au ținut de rezultat. Chiar dacă a fost introdus pe final, Luis Fabiano nu a mai făcut miracole spre disperarea lui Dan Petrescu.

Victoaria lui „Chealsea de Urziceni” a avut ecouri și în presa iberică. El Mundo relateză “Din nou, David l-a învins pe Goliat, Sevilla fiind anulată de necunoscuta Unirea, iar El Pais titreză “O pată în contul Sevillei”.

Pentru prima dată în 20 de ani o echipă campioană a României poate accede  în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Pentru aceasta micuțul Club ialomițean mai are nevoie doar de un punct.

În acest moment, Unirea Urziceni se află pe locul II în grupa G, cu 8 puncte, urmată de VFB Stutgartt cu 6, cu care va juca meciul decisiv din Germania de peste 2 săptamăni.

Cristina Salvan

Foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts