Noi puncte de atracție în sezonul de iarnă

Din oraş

Locațiile dedicate sporturilor de iarnă din acest sezon cresc odată cu începerea amenajării Bazei de Agrement Buscat din Munții Băișorii. În cursul acestei zile, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a eliberat autorizația de construire a baze de agreement.

“Încercăm să sprijinim aceste acţiuni care vin în interesul atât al comunităţii locale cât şi al judeţului nostru în general. Trebuie să folosim la maximum potenţialul natural existent în Cluj, pentru a încuraja turismul, sporturile de iarnă  şi să avem în vedere dezvoltarea durabilă a comunităţilor din regiunea montană a judeţului. Este important şi să oferim clujenilor condiţii decente de a-şi petrece timpul liber şi, în acelaşi timp, să deschidem porţile noastre turiştilor din alte zone ale ţării”, a precizat preşedintele CJ, Alin Tişe într-un comunicat de presă.

Proiectul de construcție include trei pârtii de schi, și totodată crearea unei infrastructuri a acestora prin montarea unui telescaun,o instalație de transport pe cablu, stație de îmbarcare, stație de întoarcere și racorduri electrice într-o zonă ce se doreşte a fi o bază turistică ecologică. În prezent nu există pe amplasament nicio construcţie .

Staţiunea Muntele Băişorii se află în extremitatea estică a masivului Muntele Mare, pe platoul şi culmile dintre văile râurilor Ocolişel, Ger şi Ierţa.

Lăutaru Andrada Simona

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts