Ministerul Sănătății: 9 decese cauzate de virus AH1N1 în ultimele 24 de ore

Sănătate

Numărul deceselor cauzate de virus AH1N1 confirmate în UEÎn ultimele 24 de ore au fost confirmate 120 cazuri de gripă cu virus AH1N1, dintre care 2 în Cluj, precum şi 9 decese.

Între timp, Campania Ministerului Sănătăţii de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 continuă. Statisticile Ministerului arată că până în data de 3 ianuarie au fost vaccinate

210 000 de persoane, iar după această dată solicitările au crescut de cel puţin 10 ori.

“Ne bucură faptul că românii încep să înţeleagă importanţa vaccinării şi că aceasta reprezintă singura modalitate de protecţie în perioadă de pandemie. Îmi pare rău însă că a trebuit să se prăpădească 73 de persoane ca să înţelegem acest lucru”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel într-o vidoeconferinţă cu prefecţii şi directorii direcţiilor de sănătate publică.

Totalul cazurilor înregistrate, până în acest moment, este de 6061, din care 82 decese. La nivelul Uniunii Europene, până la această dată au fost semnalate 2 039 cazuri fatale. Marea Britanie se află pe primul loc privind numărul de decese confirmate cu un total de 309, urmată de Spania cu 271 și Franța cu 224.

Mara Rusu

Foto: www.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts