Liceul Teoretic „ Avram Iancu” lansează noul număr al revistei „Noi”

Educaţie

Numărul 28 al revistei  Liceului „Avram Iancu” s-a lansat astăzi, 7 iunie,  în sala festivă a instituției. Revista tratează două teme importante ale  literaturii: Ion Luca Caragiale și opera sa și valorifică operele  marilor scriitori precum: Mihai Eminescu,  Lucian Blaga, Mircea Eliade, Vasile Voiculescu sau Mircea Cărtărescu, având o echipa redacțională  formată din elevi de clasa a X- a.
La lansare au fost prezenți profesorii liceului, echipa redacțională, precum și coordonatorul revistei, profesorul de română Ilea Leonila. Invitate la eveniment au fost și redacțiile revistelor din etapa națională a “Concursului de reviste școlare și jurnalistică”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, sau Liceul „Nicolae Bălcescu”.
Prima parte a evenimentului a constat în prezentarea fiecărui capitol al revistei de către echipa redacțională și susținerea unui discurs de către coordonatoarea revistei, Ilea Leonila. În partea a doua, trupa de teatru a liceului a pus în scenă o satiră cu tema bacalaureatul de azi și de ieri, numită „Ion Luca Caragiale, contemporanul nostru”. Întreg evenimentul s-a finalizat cu o piesă muzicală interpretată de trei eleve de clasa a XI- a.
Coperta revistei, realizată de o elevă de clasa a XII- a, îl înfățișează pe Ion Luca Caragiale, deoarece „Anul acesta îl sărbătorim pe Caragiale, alesul nostru”,  a declarat Andreea Negrea, membru al trupei redacționale.
Revista se bucură de un număr de 12 premii I la Concursul județean și 9 titluri de Laureat la Concursul Național al revistelor școlare.
_________
Denisa Pop
Diana Roman

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts