Li s-a închis ușa în nas: ”Ni s-a luat dreptul de a vota”

UBB Radio

Alegeri prezidentiale 2009Sute de studenți s-au înghesuit aseară pentru a vota la secțiile speciale, amenajate în campusurile universitare, însă mulți dintre ei au venit degeaba.

Potrivit legislației în vigoare, secțiile se închid la ora 21.00 și mai pot vota doar cei care se află în incintă la acea oră. Astfel, studenții aproape că s-au călcat în picioare pentru a intra cu toții înainte de închiderea ușilor. Mulți dintre ei au rămas, însă, afară cu dezamăgirea pe fețe, scandând în cor “vrem să votăm”.

În secția de votare din complexul studențesc Hașdeu, peste 50 de studenți care s-au considerat norocoși că au putut intra, au stat înghesuiți până la ora 22.00 pentru a ajunge la urne. Studenții spun că așteptarea a meritat, întrucât cred că  au un cuvânt important de spus: “Aș vrea să văd o schimbare în bine. Tinerii, în special studenții, sunt dezavantajați și trebuie să luptăm pentru noi. Trebuie să existe cineva care să schimbe o mentalitate care e foarte veche. Cred că e nevoie și de noi și de aceea ar trebui să-l alegem pe cel care are înclinații și spre dorințele noastre, pentru că și noi gândim”, a afirmat o studentă care a stat la coadă o oră afară și încă una în secția de votare.

Studenții cărora li s-a închis ușa în nas, au fost revoltați de faptul că li s-a luat dreptul de a-și exprima opinia, încercând toate posibilitățile pentru a-și cere drepturile: au sunat la televiziuni, la Biroul Electoral Județean Cluj și au încercat să convingă jandarmii să le permită să intre în secția de votare. S-au iscat, astfel, conflicte cu oamenii legii, care au întâmpinat probleme în calmarea tinerilor care vor să vadă o Românie schimbată.

Delia Marinescu

Foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts