Jurnaliștii și copiii clujeni au devenit polițiști pentru o zi

Eveniment UBB Radio

Jurnaliştii clujeni au înlocuit pixurile cu arme, în timp ce zeci de copii au avut şansa să devină peste noapte poliţişti. Toate acestea s-au întâmplat astăzi, în cadrul Zilei Poliţiei Române.

Cu această ocazie, Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj (IPJ) a organizat o serie de activități precum demonstraţii de intervenţii speciale, expoziţii de arme şi de echipamente.

Astfel copiii prezenți la IPJ au avut ocazia să ţină în mână o armă adevărată, să îmbrace veste antiglonţ şi să simuleze o intervenţie. De asemenea, ei nu au plecat acasă înainte să fie amprentați de criminaliști.

În ce-a de a doua parte a evenimentului, a fost organizat un concurs de tir pentru reprezentaţii mass-media. Dacă unii jurnaliști au apăsat în premieră pe trăgaci, printre invitați s-au aflat și pasionați ai acestui sport. Concurenții au primit diplome și au fost invitați să se antreneze oricând doresc în cadrul poligonului de tragere.

Despre evenimentul de astăzi, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Păcurar Ioan, a declarat că: ”În afară de faptul că muncim 24 din 24, încercăm o apropiere de comunitate și știm să fim și altfel de oameni, nu doar omul încruntat, cum ne consideră unii. De aceea am realizat astăzi această competiție. Sper ca în viitor tineretul din presa clujeană să își spună întradevăr punctul de vedere și să facă aprecierile obiective, ca toți locuitorii clujeni să perceapă poliția la adevărata ei valoare.”

Totodată, în ideea unei bune socializări cu locuitorii orașului Cluj-Napoca, șeful IPJ și-a exprimat dorința organizării bianuale a unui astfel de eveniment.

Oana Moisil

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts