Invitație la film

Cultură

Centrul Cultural Francez din Cluj vă invită și în 2010 la film. În zilele de luni vor avea loc în cafeneaua “La Galerie” proiecții de filme din diferite părți ale lumii, care vor fi urmate de discuții.

Șirul proiecțiiloCentrul Cultural Francez din Cluj vă invită și în 2010 la film. În zilele de luni vor avea loc în cafeneaua “La Galerie” proiecții de filme din diferite părți ale lumii, care vor fi urmate de discuțiir este deschis în 11 ianuarie de documentarul “Roumanie: la revolution dans l’oeil des medias”, în care Antonio Wagner studiază participarea și rolul mass-mediei în criza politică de la sfârșitul anului 1989. În acea perioadă în care televiziunile din toată lumea au dorit să surprindă violențele din stradă și înlăturarea sângeroasă a dictaturii comuniste, principalii actori ai revoluției și-au îndreptat atenția spre mass-media, folosindu-se de acesta cu scopul de a mobiliza sau de a manipula opinia publică.

Pentru data de 25 ianuarie, cineclubul CCF pregătește proiecția filmului “Amen”, realizat de Costa-Gavras, propunându-vă o călătorie în timp, în anii celui de-al Doilea Război Mondial, când ofițerul SS Kurt Gerstein încearcă să îi informeze pe Papa Pius al XII-lea și pe Aliați, cu ajutorul tânărului iezuit Ricardo Fontana, despre genocidul evreilor din lagărele de concentrare.

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts