Investiții italiene la Cluj

Din oraş

 Ambasadorului Italiei, Mario CospitoÎn timpul vizitei de astăzi a Ambasadorului Italiei, Mario Cospito,  la Primaria Cluj au fost abordate mai multe subiecte economice și culturale.

În prezent, în Cluj, există aproximativ 1000 de firme italiene care sunt interesate să reinvestească în mai multe domenii. Principalele domenii vizate sunt cele din sectorul agro-alimentar, al serviciilor și al industriei ușoare.

“Clujul este deschis pentru toți cei care vin cu bună-credință să investească în el , dorim să îi facem să se simtă acasă, să creăm cât mai multe locuri de muncă în Cluj.”, a declarat Primarul Sorin Apostu.

Ambasadorul Italiei a lansat o solicitare Primăriei pentru a sprijini în continuare  firmele italiene, în sensul de urgentare a birocrației și acordarea de ajutor sub alte forme, de exemplu urbanizarea. Aceast sprijin este necesar mai ales din cauza faptului că ne aflăm într-o perioadă de criză, a mai precizat Ambasadorul.

În favoarea unei mai bune colaborări se ține cont și de originile latine atât ale poporului român, cât și a celui italian, acest lucru facilitează o prezență mai mare a limbii și a culturii italiene la Cluj, dar și în alte locuri din România.

La sfârșitul întrevederii, Ambasadorul i-a multumit Primarului Sorin Apostu care împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai sprijină Centrul Cultural Italian.

Lăutaru Andrada Simona

Foto: Tincu Bogdan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts