Încredere și un miliard de euro pentru România

Economie UBB Radio

În contextul unei bune guvernări a primilor bani primiți de la Uniunea Europeană, România a primit joi, 11 martie, a doua tranșă a împrumutului de 5 miliarde de euro.

Conform Comisiei Europene, evaluarea pozitivă se raportează la respectarea condițiilor Memorandumului de înțelegere.

Despre modul în care economia românească a evoluat odată cu acordarea primei tranșe, comisarul european pentru Afaceri Monetare si Economice, Olli Rehn, menționează că ”sprijinul financiar acordat de Uniunea Europeană, FMI şi alte instituţii financiare internaţionale a ajutat România să treacă peste cea mai grea perioadă  a crizei economice şi financiare”.

Conform Memorandumului de înțelegere adițional, România se angajează să implementeze reforme majore structurale, precum şi reforme în domeniul guvernanţei fiscale şi al pieţei financiare.

În aceeași zi cu acordarea pentru România a celei de-a doua tranșe din cadrul pachetului de sprijin financiar multilateral, s-a deblocat cea de a treia tranșă a împrumutului acordat Letoniei, în valoare de 500 de milioane de euro.

România este o țară a cărei economii încă nu atinge nivelul înregistrat în Uniune, dar al cărei itinerariu bine structurat va atinge cota economică dorită.

Oana Moisil

Foto: europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts