Guvernul își asumă răspunderea în fața Parlamentului

Politic

Guvernul își asumă astăzi răspunderea pentru proiectul legii-cadru privind salarizarea unitară a bugetarilor, precum şi a proiectului de lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice.

Şeful deputaţilor PDL, Mircea Toader, a cerut în plenul reunit al Parlamentului, continuarea angajării răspunderii pe legea educaţiei. După ce opoziţia a respins ideea, puterea a reușit, prin vot, introducea continuării angajării pe ordinea de zi.

În aceste condiții, președintele senatului Mircea Geoană a ameninţat cu o nouă contestare la Curtea Constituțională a României.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că prin retragerea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură pe legea educaţiei a 22 parlamentari PNL, documentul nu mai este valabil, deoarece au rămas 116 voturi, cu două mai puţin decât numărul minim necesar . Astfel, Roberta Anastase  a concluzionat că “nu mai există moţiune, iar legea educaţiei va fi considerată adoptată”, informează NewsIn.

____________

Foto: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts