Festival și târg de mărţişor la Cluj

Din oraş Eveniment

Primul târg al mărţişoarelor din Cluj-Napoca va fi găzduit, în perioada 24 februarie – 1 martie 2011, în Piaţa Unirii, anunţă Biroul Media al Primăriei Cluj-Napoca. La manifestare vor participa comercianţi cu oferte speciale de mărţişoare, majoritatea fiind studenţi din domenii artistice, dar și artizani cu o clientelă fidelă.

„Începând din acest acest an Piaţa Unirii va deveni la începutul lunii martie, locul de întâlnire dintre clujenii care doresc să respecte tradiţiile româneşti ale debutului primăverii şi producătorii care petrec luni întregi pentru a le oferi modele de mărţişoare cât mai deosebite, manufacturate şi pline de originalitate.” a explicat primarul Sorin Apostu.

Mărţişoarele vor fi comercializate în căsuţele de lemn amplasate în piaţă, în incinta Pieţei Muzeului, dar și pe strada Matei Corvin unde artizanii clujeni vor organiza un târg de produse manufacturate cu aceeaşi ocazie.

Festivalul Mărţişorului, un alt eveniment cu ocazia debutului primăverii, aflat deja la a treia ediţie, va fi organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Cluj, Şcoala Internaţională Cluj şi primăria oraşului Rockford, Illinois, înfrăţit cu Cluj-Napoca. Prima parte a acestui eveniment va debuta marţi, 22 februarie, când va fi desemnat câştigătorului marelului premiu – o excursie de 3 săptămâni în Statele Unite ale Americii – în vacanţa de vară la concursul de desene cu tema „mărţişorului”. Cea de a doua parte a festivalului se va desfăşura în data de 25 februarie, la ora 14.00, în sala de festivităţi a Şcolii Internaţionale Cluj, unde va avea loc Atelierul de mărţisoare în cadrul căruia echipele reprezentante ale tuturor şcolilor şi grădiniţelor clujene participante se vor întrece pentru titlurile de „mărţişorul cel mai mare”, „cel mai mic”, „cel mai lung”, „cel mai scurt”, „cel mai colorat” și „cel mai original”.

_______________

Ana Giol

Foto: shop-me.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts