Expoziție de mozaic fotografic

Cultură Educaţie

Mozaic “Mozaic” este titlul expoziției de fotografie deschisă astăzi, la parterul Iulius Mall, de către studenții masteratului de Producţie Media din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) a Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Denumită astfel datorită varietății perspectivelor surprinse, expoziția coordonată de Lect. univ. dr. Andreea Mogoş  a avut ca temă redescoperirea spațiului rural din perspectiva urbană.

La expoziție au luat cuvântul conf. univ. dr Dorel Găină de la Universitatea de Artă și Design și conf.univ. dr. Elena Abrudan de la Catedra de Jurnalism, Universitatea „Babeș-Bolyai”.

În perspectiva Elenei Abrudan, tema extrapolează subiectele “tradiționale”, limitate geografic de spațiul urban și se îndreaptă către realitatea rurală.

Despre activitatea pe care studenții o desfășoară în cadrul secţiei de jurnalism, conf. univ. Dorel Găină spune că e nevoie ca aceștia să fie “iubitori de oameni, iubitori de orice”. Totodată, el apreciază numărul mare de școli de fotografie din Cluj-Napoca.

La întrebarea în ce direcție se îndreaptă fotografia contemporană, acesta a precizat că diversitatea acestei arte nu poate fi încadrată într-o definiție, așadar câmpul de inspirație este unul foarte vast.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 15 februarie.

Oana Moisil

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts