Expoziţia „Salonul Icoanei Ardelene”, vernisată la Biblioteca Județeană

Cultură Din oraş

Vernisajul expoziției „Salonul Icoanei Ardelene” a avut loc astăzi, în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca. Inițiativa aparține Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Expoziţia cuprinde icoane din Transilvania, cu preponderenţă realizate de pictori iconari din cadrul Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni. Ca în fiecare an şi la cea de a XII-a ediţie vor fi prezenţi colindătorii de la Ceata Junilor din Mărişel şi Flori de Mărgăritar.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 5 decembrie 2011 – 10 ianuarie 2012, iar intrarea este liberă. Aflat sub patronajul Sfintelor Sărbători din luna decembrie, „Salonul Icoanei Ardelene”, devenit o tradiție în peisajul cultural clujean, se înscrie într-un program amplu, de lungă durată, și are scopul de a revitaliza, menţine şi transmite generaţiilor viitoare, dar şi de a readuce în centrul atenţiei publicului şi al specialiştilor, vechiul meşteşug de factură artistică practicat în arealul transilvan.

___________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts