Europenii continuă sa fie ingrijorați cu privire la șomaj

UE

Eurobarometru Șomajul este principala problemă a europenilor, conform  rezultatelor ultimului Eurobarometru. Pe de altă parte, îngrijorarea cu privire la situația economică s-a atenuat ușor.

Totuși, majoritatea cetățenilor europeni continuă să creadă că punctul culminant al crizei nu a trecut și că cele mai indicate în rezolvarea acestei probleme sunt Guvernele naționale și Uniunea Europeană.

„Cetăţenii au indicat în mod limpede că locurile de muncă reprezintă principala lor îngrijorare, iar UE trebuie să continue să-şi concentreze întreaga atenţie şi să se angajeze pe deplin în rezolvarea problemelor generate de criză” a afirmat Margot Wallström, vicepreşedintă a Comisiei Europene, responsabilă cu relaţiile instituţionale şi strategia de comunicare.

Majoritatea europenilor  cred că impactul maxim al crizei asupra locurilor de muncă încă nu s-a produs, iar 38% dintre ei cred că acesta a trecut deja. Cei mai mulți consideră șomajul ca fiind principala problemă actuală. Pe locul doi se află situația economică, urmată de inflație și infracționalitate.

Acest sondaj “Eurobarometrul standard” a fost efectuat pe bază de interviuri faţă în faţă de către TNS Opinion & Social. Au fost intervievate 30.238 de persoane, în perioada 23 octombrie – 18 noiembrie 2009. Sondajul „Eurobarometru standard” este efectuat de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Ioana Scridonesi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts