Elevii liceului „Ana Aslan” luptă împotriva tăierilor abuzive de brazi

Educaţie Social

Campania educativă „Dați și brazilor o șansă de Crăciun”, demarată de elevii și cadrele didactice ale Colegiului Tehnic „Ana Aslan” a început la 1 noiembrie și se va desfășura până la sfârșitul lunii ianuarie 2011. Participanții sunt elevi ai claselor  a IX-a A, a X-a A, a XI-a A, specializarea Protecţia mediului.

Scopul acestei campanii constă în conștientizarea comunității locale asupra tăierilor abuzive şi ilegale de conifere din judeţul Cluj în preajma Sărbătorilor de iarnă, dar și prezentarea riscurile defrişărilor masive ale pădurilor asupra mediului înconjurător.

Organizatorii doresc, în aceeași măsură, să descurajeze cumpărarea pomilor de Crăciun de la persoane fără acte legale de provenienţă a mărfii și să încurajeze cumpărarea  brazilor artificiali, a brazilor în ghivece şi a împodobirii propriului brad din curte, acolo unde este posibil.

Pe parcursul campaniei, elevii și cadrele didactice vor pregăti materiale informative pe care le vor împărți în cadrul orelor de ecologie și dirigenție. De asemena, vor organiza un Grup de dialog, constituit din elevi de la Protecția mediului, care vor participa la discuții cu alți colegi de la specializări diferite, dar și cu cetățenii clujeni.

Alte activități desfășurate de elevi constau în distribuirea de pliante în comunitatea locală, plantarea brazilor din ghivece în pădure sau în propria curte, dar și promovarea şi aplicarea unor soluţii pentru reciclarea pomilor de Crăciun, după sărbătorile de iarnă, ţinând cont şi de soluţiile oferite de autorităţile locale în acest scop.

Campania „Dați și brazilor o șansă de Crăciun” este susținută de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, prin inspectorul de specialitate Adelhaida Kerekes.

__________

Teodora Iancu

Foto: haraloacres.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts