Elevii clujeni se vor întrece la fotbal și baschet

Din oraş Educaţie

Competiții oficiale de baschet și fotbal între liceele, colegiile și grupurile școlare din municipiul Cluj-Napoca vor începe din toamna acestui an cu sprijinul autorităților locale și Direcției Județene de Sport.

„Ne dorim să aducem spiritul competitiv și fair-play-ul în școlile clujene prin organizarea unor competiții între licee. Acest proiect de practicare a sportului în masă vine în completarea eforturilor pe care le-am făcut pentru încurajarea mișcării și a unei alimentații sănătoase.”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Competițiile se bucură și de sprijinul președintelui Asociației de Fotbal Cluj, Patrițiu Abrudan, al jurnalistului sportiv Ovidiu Blag și al directorului executiv al clubului de baschet “U” Mobitelco, Mircea Cristescu.

„Sportul formează caractere și întărește mintea. În străinătate, elevii primesc burse pentru sporturile practicate. Ne dorim să îi luăm pe tineri din fața televizorului și calculatorului și să îi aducem în sala de sport.”, a adăugat Cristescu.

Inițiativa a luat naștere din dorința de a reînvia o tradiție mai veche, din anii ’80, când competițiile de acest fel aveau o amploare mai mare.

________

Ana Giol

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts