Dialog despre știință cu Basarab Nicolescu

Administraţie Cultură

Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării  a găzduit astăzi conferința “Repere Transdisciplinare și transculturale în construcția Europeană “, susținută de academicianul Basarab Nicolescu.

Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării  a găzduit astăzi conferința ”Repere Transdisciplinare și transculturale în construcția Europeană ”, susținută de academicianul Basarab NicolescuÎn cadrul conferinței, Basarab Nicolescu a vorbit studenților despre postulatele știintei moderne după Galileo Galilei și dimensiunea spirituală a democrației.  “Transdisciplinaritatea s-a născut la Nisa, la un congres al Organizației de dezvoltare economică, iar ceea ce vizează este unitatea cunoașterii”,  a explicat Basarab Nicolescu.

Reputat fizician și filosof, stabilit în Franta din anul 1968, Basarab Nicolescu este Membru de Onoare al Academiei Române. Printre volumele de referință ale academicianului se numără Ion Barbu – Cosmologia „Jocului secund” (1968) și La transdisciplinarité (1996).

Mihaela Nechifor

Foto: Eva Andreea Balazs

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts