Despre adoptarea monedei euro într-o conferință la FSEGA

Economie UBB Radio

Conferința „Adoptarea euro: cazul României” a fost susținută astăzi de consilierul pe Administrație al Băncii Naționale a României, Ágnes Nagy, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj(FSEGA). Dezbaterea a abordat problemele cu care se confruntă România în procesul de adoptare a monedei euro, dar și posibilele soluții la deficitul economic al țării noastre.

„După aderarea la Uniunea Europeană, cea mai însemnată provocare pentru politica economică a României o reprezintă îndeplinirea condițiilor de aderare la zona euro. Chiar dacă trecerea la euro este un obiectiv pe termen mediu, modalitatea de îndeplinire a criteriilor de convergență trebuie să se realizeze în timp, cu cele mai mici sacrificii din partea societății”, a declarat Ágnes Nagy.

„Vom trece la euro când vom fi pregătiți. Nu ar trebui să ne grăbim prea tare”, a mai adăugat decanul FSEGA, Dumitru Matiș.

Adoptarea monedei euro depinde de echilibrul economic general, de politicile macroeconomice, de stabilizarea cursului de schimb, dar și de deficitul bugetar actual al României și de restructurarea economiei.

La eveniment au luat parte și decanul Facultății, Dumitru Matiș și consilierul BNR pe Direcția de Comunicare, Mircea Mureșan.

____________

Ana Giol

Foto: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts