Delicatese tradiționale pentru clujeni în Piața Muzeului

Eveniment

Produse tradiționale în Piața MuzeuluiProduse naturale au fost expuse începând de ieri în Piața Muzeului, cu ocazia evenimentului „Târgul de finomșaguri”. Clujenii au ocazia să  cunoască produse tradiționale românești din pâine, pește, carne, murături, turtă dulce, ceaiuri și siropuri ecologice.

Prin acest târg se dorește să promovarea micilor producători din toate regiunile țării și să le arate clujenilor un mod de a trăi și de a se hrăni sănătos.

“Fiecare dintre noi ar trebui să mănânce sănătos, să elimine mâncarea gen fast-food. Dorim ca regimul alimentar al oamenilor să se bazeze pe alimente curate, care vin direct de la sursă, fără coloranți, fără aditivi.” a afirmat unul din co-organizatorii târgului, Pohonțu Marcela.

Dintre toate produsele disponibile pe stand-urile din Piața Muzeului clujenii au preferat sortiProduse tradiționale în Piața Muzeuluimentele de brânzeturi, cum ar fi brânza telemea, cașcavalul țărănesc și brânza de burduf.

“Târgul de finomșaguri” este organizat de către “Slow Food” în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și este suținut cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență a acestei organizații non profit eco-gastronomică. Deși a fost fondată încă din 1989, putem vorbi în cazul României de 8 organizații de acest gen, spre exemplu Slow Cluj Transilvania, care  funcționează oficial din aprilie 2009.

“Slow Food” a apărut din dorința de a contracara fast-food-ul, dispariția alimentelor și tradițiilor culinare.

Angela Alecsandru

Foto: Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts