Dacian Cioloş: „Pentru mine, implicarea primăriilor în comercializarea produselor agricole este un element esenţial”

UE

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Primăria Cluj-Napoca, că doreşte ca producătorii agricoli să îşi comercializeze propriile produse, lucru posibil prin construcţia unor noi spaţii pentru aceştia. Cheltuielile se vor face din fondurile de dezvoltare regională şi rurală.

Dacian Cioloş a precizat că este foarte important ca primăriile să se implice în activitatea de comercializare a produselor agro-alimentare. Astfel, de la 1 ianuarie 2014, producătorii vor avea propriile spaţii astfel dezvoltându-se şi relaţia producător-client.

Această iniţiativă este susţiuntă şi de către primarul Sorin Apostu, care a menţionat că doreşte să continue acest proces de înfiinţare a unor pieţe locale care sunt deschise producătorilor.

„Organizarea spaţiilor de comercializare este o bună soluţie pentru promovarea produselor naturale alimentare, iar în acest mod, şi producătorii vor fi mai interesaţi de dezvoltarea producţiei”, a  mai declarat comisarul european.

De asemenea, Cioloş a mai precizat că producătorii care doresc să investească pentru comercializarea directă a produselor, pot face acest lucru.

__________________

Anca Baciu

Foto: ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts