Copiii pregătesc Festivalul Mărțișorului FOTO/AUDIO

Din oraş Divertisment

Copii de la 41 de unități școlare au confecționat astăzi  mărțișoare în cadrul atelierului ce s-a desfășurat la Școala Internațională Cluj. Marile premii sunt o excursie în Statele Unite și noul model de telefon Nokia C7.

La Atelierul de mărțișoare participă echipe reprezentante ale tuturor școlilor și grădinițelor clujene, care se vor întrece pentru titlurile de mărțișorul cel mai mare, cel mai mic, cel mai ingenios, cel mai frumos mesaj în limba română sau într-o limbă străină. La acest eveniment s-au înscris 547 de  copii și elevi cu vârste cuprinde între 5 și 18 ani, fiind cea mai mare participare de la înființarea festivalului.

Director Marketing al Școlii Internaționale Cluj, Anca Rus consideră că acest eveniment este o oportunitate foarte bună pentru români și pentru copii de a populariza un simbol național care nu există nicăieri altundeva, fiind o ocazie să se întălnească și cu elevi din alte școli. Toți copii vor primi diplome și o mică atenție. Juriul este alcătuit din membrii din afara școlii internaționale, profesori de artă de la școli de prestigiu din oraș.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/02/anca-rus-scoala-internationala.mp3]

Festivalul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar  Cluj şi primăria oraşului Rockford, Illinois, înfrăţit cu Cluj-Napoca. O parte dintre mǎrţişoarele confecţionate în atelier vor fi trimise de către primărie în Rockford, pentru a transmite peste ocean această tradiţie specială de primăvară. Celelalte mărţișoare vor fi vândute de către copiii care le-au realizat, în incinta complexului comercial Iulius Mall, în cursul zilei de 26 februarie 2011, începând cu orele 11:00, pentru a putea fi cumpărate de către clujenii care apreciază creaţiile autentice românești ale micilor artişti.

[imagebrowser id=139]

______________

Diana Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts