Copiii “Iubesc Clujul Curat”

Din oraş Mediu

Peste 2000 de elevi clujeni au participat azi la acţiunea de ecologizare a spaţiilor verzi din cadrul celei de-a opta ediţii a manifestării “Iubesc Clujul curat”. Activităţiile competiţiei au menirea pe de o parte să încurajeze voluntaritul ecologic al cetăţenilor, dar şi creativitatea elevilor.

Zonele în care au avut loc acţiuni de curăţenie a spaţiilor verzi şi a zonelor de agrement sunt Cetăţuie – Grigorescu/Gruia, Făget – Mănăştur, zona Cartodrom şi parcul Detunata – Gheorgheni, Parcul Aurel Vlaicu – Mărăşti, Liziera Pădurii Făget – zona str. Negoiu şi Baza Sportivă Parâng.

În urma actiunii, 40 de metri cubi de deşeuri au fost strânşi, ceea ce reprezintă echivalentul cantităţii de deşeuri pe care companiile de salubrizare au ridicat-o după ziua de 1 mai şi aproximativ 50% din ceea ce se găsea pe aceste terenuri în anii trecuţi la acţiuni similare.

Pe lângă acţiunea desfăşurată astăzi, până la data de 20 mai 2011 elevii clujeni au posibilitatea să îşi prezinte proiectele pentru concursul pe teme de voluntariat ecologic „Iubesc Clujul Curat”. Competiţia care vrea să scoată în evidenţă inspiraţia şi imaginaţia copiilor va avea trei secţiuni: secţiunea 1  în versuri – poezie, secţiunea a 2-a- muzică – un cântec şi secţiunea a 3 a – desen însoţit de un motto – un mesh. Cei interesati, pot să participe la una, două sau la toate cele trei secţiuni.

Jurizarea competiţiei va fi în perioada 23-25 mai, iar premiera câştigătorilor va avea loc în data de 1 iunie în Piaţa                 Unirii. Cântecul câştigător va reprezenta imnul precum şi deviza activităţilor până la următoarea ediţie a manifestării “Iubesc  Clujul Curat”  din 2012, iar copiii vor avea ocazia să-l înregistreze într-un studio profesionist.

Festivitatea de premiere se va termina cu un marş al copiilor pe traseul P-ţa Lucian Blaga – P-ţa Unirii, cu prezentarea bannerelor în original.

Activităţile s-a desfăşurat sub directa coordonare a Direcţiei Poliţia Locală, prin Serviciul Control Protecţia Mediului.

______________

Andreea Stăicuţ

Foto: Biroul mass-media al Primăriei Cluj-Napoca

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts