Consulat Onorific al Franței la Cluj

Eveniment

Centrul Cultural Francez din Cluj găduiește de acum Consulatul Onorific al Franței, al cărui rol este acela de a îmbunătăți relațiile franco-române la nivel local prin promovarea cooperării economice, industriale cât și universitare.

Pascal Fesneau a fost numit oficial Consul Onorific al Franței de către ambasadorul Henri Paul, ocazie cu care diplomatul a prezentat cele trei obiective ale instituție: întărirea francofoniei, dezvoltarea cooperării centralizate și în cele din urmă amplificarea relațiilor economice.

“Francofonia este ceva pentru care se luptă și pentru care trebuie sa cucerim. Cred că intrarea României în Uniunea Europeană este benefică ambelor țări și sper să ducă la învățarea limbilor străine la un nivel mult mai înalt. Fiecare român ar trebui să știe două limbi străine”, a adăugat Henri Paul.

Pascal Fesneau s-a remarcat în ultimii ani, prin participarea la diverse proiecte de promovare a valorilor culturii franceze. „Mă angajez să promovez la Cluj ideile care au stat la baza fondării Republicii noastre franceze. Clujul este al doilea centru financiar din ţară, al doilea oraş ca număr de ONG-uri şi al doilea centru medical. Clujul are un caracter industrial iar în prezent acesta nu se reflectă în cantitate ci calitativ. Eu sunt prezent de 11 ani în Cluj, am încercat să promovez unele schimburi economice, în special cu Vichy, oraşul unde m-am născut. Eu consider Clujul Eleveția României”, a explicat Pascal Fesneau.

Angela Alecsandru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts