Consiliul Județean Cluj a aprobat bugetul pe 2011

Administraţie Economie

În acest an, județul Cluj va avea un buget de 614 milioane de lei. Acesta a fost aprobat în ședința de astăzi de către consilierii judeteni.

Consilierii au propus ca fondurile să fie mărite în domeniile sănătate, cultură, sport și turism. De asemenea creșterea fondurilor include și finalizarea stadionului Cluj Arena, a pistei Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, dar și domeniul salvamontului.

Pentru sport a fost aprobată o sumplimentare a fondurilor, așa cum consilierii PSD au cerut încă de ieri. Astfel, bugetul alocat sportului a crescut de la 800 la 1 million lei, fiind completat cu 200 de lei.

Pe de altă parte, în acest an au fost diminuate bugetele de salarii pentru școlile speciale (5%), Filarmonica Cluj (8%), Muzeul de Artă(14%) și domeniul sport cu o scădere de 9%. În schimb, pentru sănătate în bugetul pentru anul acesta este prevăzută o creştere cu 24% faţă de 2010.

În ceea ce priveşte Cluj Arena, de la Guvern s-au primit încă din decembrie 2010 cele 60 de milioane de lei necesare pentru finalizarea investiţiei.

La cererea consilierilor PSD Cluj, de o supliementare a fondurilor, faţă de proiectul iniţial de buget,  va beneficia şi Serviciul Public Salvamont Cluj. ”Reducerea de 11% care vizează domeniul salvamontului, nu este binevenită. Este o muncă periculoasă, la care se face mult voluntariat și cred că ar merita o mai mare atenție”, a declarat consilierul județean PSD, Liviu Merdea.

Un alt proiect discutat a fost cel ce vizează alocația zilnică de hrană pentru copiii din școlile speciale. Suma alocată va fi 10 lei pe zi. De această sumă beneficiază 1.327 de persoane.

La finalul şedinţei, preşedintele CJ Cluj a declarat: ”Bugetul din anul acesta este unul dintre cei mai buni din ultimii 20 de ani”.

__________

Anca Baciu

Foto: capital.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts