Conferința “Căile Libertății”, un dialog despre situația politică din România

Cultură Eveniment

Cunoscutul istoric Adam Michnik și publicistul Emil Hurezeanu vor dialoga în cadrul conferinței Căile Libertății”, care va avea loc astăzi, 28 aprilie, cu începere de la ora 18, în sala Auditorium Maximum a Universității “Babeș-Bolyai”.

Adam Michnik este istoric și publicist, precum și redactorul celui mai important cotidian din Polonia, Gazeta Wyborcza. El s-a remarcat încă din tinerețe prin ideile sale democratice și prin înverșunarea față de comunism, ceea ce l-a dus în închisoare pentru 6 ani. Emil Hurezeanu l-a descris pe Adam Michnik ca fiind: “unul dintre cei mai mari gânditori ai libertății.”

În cadrul conferinței “Căile Libertății”, Adam Michnik se va referi în special la capcanele care pândesc țările post-comuniste, dar și la pericolele externe care afectează cursul intern al unei țări. El s-a declarat interesat despre situația României, și va discuta împreună cu jurnalistul Emil Hurezeanu și despre felul în care țara noastră va fi  afectată dacă Viktor Orban va fi ales în funcția de președinte al Ungariei. Un alt punct care va fi atins în dialogul celor doi va fi incidentul aviatic în care au murit șefii de stat ai Poloniei. “Pentru polonezi, ce s-a întâmplat e groaznic. Oamenii aceia nu s-au urcat în avion ca să moară, ci să depună flori și să aducă un omagiu victimelor de la Katyn(…) Este datoria noastră să ajungem la adevăr fără ca oamenii să dispară. ”, susține Adam Michnik.

Organizatorul acestui eveniment este Centrul Rațiu pentru Democrație, alături de partenerii: Librăria Book Corner, Woodrow Wilson International Center for Scholars, Biblioteca Central Universitară “Lucian Blaga”, Centrul de Analiză Politică al Universității Babeș-Bolyai  și Institutul Polonez.

___________

Daniela Bolog

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts