Comisarii europeni audiați în Parlamentul European

UBB Radio UE

Dacian Cioloș audiat în în Parlamentul EuropeanMaratonul audierilor celor 26 de candidaţi pentru posturile de comisari europeni, desemnați la sfârșitul anului trecut, începe astăzi. Aceștia vor fi intervievați în următoarele 7 zile, fiecare sesiune de întrebări și răspunsuri având o durată de 3 ore.

La finalul șirului de întrevederi, în data de 26 ianuarie, Parlamentul European va decide aprobarea sau respingerea noii Comisii Europene. Deși forul legislativ comunitar nu poate da un vot negativ individual candidaților, acesta poate exercita presiuni pentru înlocuirea lor.

Întrucât validarea noilor comisari este un moment important pentru toţi cetăţenii europeni, discuțiile sunt deschise publicului și vor fi difuzate în direct în cele 22 de limbi oficiale, dar și pe Facebook. Catherine Ashton, noul Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, va răspunde întrebărilor deputaților europeni astăzi, de la ora 13. Comisarul European propus de România, Dacian Ciolos va fi audiat de Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European vineri, 15 ianuarie, în intervalul 9-12.

Alina Radulov

Foto: europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts