Clujenii invitați la o tură de mountain biking

Eveniment

Clubul de Cicloturism “Napoca” Fotografii realizate în cadrul unei ture de mountain biking vor fi expuse astăzi la biblioteca Heltai, cu începere de la 20.30 in cadrul proiectiei fotografice “Pe bicicletă prin Munții Bucovinei”.

Fotografiile ilustrează o tură de mountain biking de o săptămână prin Obcina Mestecăniș, Obcina Mare și Obcina Feredeului, Munții Rarău, Bistriței, Giumalău, Călimani. Tura mai include vizitarea multor obiective culturale cum ar fi mănăstirile Moldovița, Sucevița, Humor, Putna și Voroneț, Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, atelierele de ceramică de la Marginea, obiectivele turistice Parcul Național Calimani, rezervațiile naturale Codrul Secular de la Slatioara sau Pietrele Doamnei.

Radu Mititean, director executiv al Clubului de Cicloturism “Napoca”, a afirmat că expoziția a fost organizată pentru  a atrage atenția clujenilor cu privire la pericolul în care se află cele mai frumoase zone ale țării. “În cadrul deplasării am putut vedea rănile pe care le-au lăsat activitățile de minerit de suprafață. De exemplu în Munții Călimani, unul din cele mai frumoase și sălbatice masive montane, acestea au  în inima lor, o rană adâncă. Aici vorbim de fosta exploatare de sulf de dinaintea anilor 1990, care și în ziua de astăzi nu s-a făcut nimic pentru a vindeca această rană.” De asemena, plimbările cu bicicleta reprezintă, susține Radu Mititean, o opțiune pentru clujeni de a vizita în acest mod zonele României.

Expoziția este organizată de către Clubul de Cicloturism “Napoca” în colaborare cu Uniunea Bicicliștilor din Germania și Federația Bicicliștilor din Austria în cadrul programului “Bike România”.

“Bike România” este un program de explorare, testare si documentare cicloturistică a Carpaților românești, derulat cu începere din anul 1999, în colaborare cu Uniunea Bicicliștilor din Germania.

Angela Alecsandru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts