Cinci elevi au fost răniți în urma unei explozii

Educaţie UBB Radio

Cinci elevi de clasa a X-a de la Grupul Şcolar Transporturi Ploieşti au fost răniţi, în această dimineaţă, după ce o sobă a explodat în sala de clasă. Doi dintre ei au fost preluaţi de ambulanţe SMURD, iar ceilalţi trei de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, fiind transportați la Unitatea de Primire Urgenţe.

Şeful Inspectoratului Şcolar Prahova, Gheorghe Borovină, a declarat, pentru Mediafax, că deflagraţia a avut loc la ora 8.25, în timpul pauzei. El a mai menționat că focul din sobă s-a stins, iar elevii au vrut să îl reaprindă, moment în care s-a produs explozia.

Şeful Inspectoratului Şcolar a mai spus că sala de clasă unde a avut loc deflagraţia se află într-un corp vechi de clădire, în care încălzirea se face cu sobe de teracotă care funcţionează cu gaz, iar până în prezent nu au mai existat probleme de acest fel, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, Oresta Vasile, a declarat că tinerii de 15, respectiv 16 ani au excoriaţii şi lovituri la cap. Medicii de la Spitalul de Pediatrie au decis să îi trimită la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru un consult neurologic. Cu toate acestea, elevii se află în afara oricărui pericol.

În cazul incidentului de la Ploieşti urmează să se verifice în ce măsură au fost respectate normele de prevenire a incendiilor, informează Ministerul Educației. Procedurile de evacuare în deplină siguranţă a elevilor în urma incendiului au fost respectate cu stricteţe, susțin reprezentanții ministerului.

_________

Ana Giol

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts